Bakan Koca tarih verdi! 18 yaş ve üzeri herkes aşılanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca, "Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış tüm vatandaşlar için randevu sistemi açılacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca: "Cuma günü (25 Haziran 2021) itibarıyla 18 yaşından gün almış tüm vatandaşlar için randevu sistemi açılacak. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek." dedi.

18 YAŞ ALTI KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARA AŞI

Sağlık Bakanı Koca, 18 yaş altı kronik rahatsızlığı ve ek hastalığı olan gençleri de 1 hafta 10 gün içinde aşılamaya başlayabileceklerini bildirdi.

AŞIDA ZORLAMA DEĞİL İKNA YOLU İZLENECEK

Bakan Koca, aşı uygulamasında zorlayıcı yaklaşım içinde olamayacaklarını ifade ederek, "Vatandaşımızı zorlayan, tedbirler koyan bir yaklaşım içinde olmayacağız. Biz vatandaşımızı daha çok ikna etme çabası içinde olacağız." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

45 YAŞ ÜZERİNDE YÜZDE 90 AŞILAMA

"Yüzde 80'lerin üzerinde bir aşılama olacağını düşünüyoruz. 45 yaş üzerinde yüzde 90'lara varan oranda bir aşılama var."

16 İLDE 134 DELTA VARYANTI

"Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul'da görüldü."

KURBAN BAYRAMINA KADAR NÜFUSUN YÜZDE 70'İNİN İLK DOZ AŞILANMASI HEDEFLENİYOR

"Nüfusun en az yüzde 70'inin, 55 milyona yakın vatandaşımızın Kurban Bayramı'na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz."

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN KARANTİNA UYGULAMALARINDA DÜZENLEME YAPILACAK

"Bazı ülkelere karantina uyguluyoruz 14 gün olarak. 1 Temmuz itibarıyla bunu biraz daha detaylandırmış olacağız, belki bazı ülkelerde yasak koymak da gerekebilir."

 "Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek."

TÜRKİYE'YE GELEN AŞI MİKTARLARI

"Şu ana kadar gelen toplam Sinovac aşısı miktarı 34 milyon oldu. Biontech’ten 20 milyon doz aşı geldi. Pazartesi ve salı günü de 5 milyon doz Biontech aşısı daha gelecek. Sputnik V aşısı ile ilgili de 400 bin doz geldi."

 

Bakan Koca tarih verdi! 18 yaş ve üzeri herkes aşılanacak ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını bilim kurulu toplantısı aşı programı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.