Vakalar gibi zatürre oranı da yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin son koronavirüs tablosunu açıkladı. Son dakika açıklamasına göre, bugün 14 Kovid-19 hastası vefat etti. Bin 193 yeni vaka belirlendi. Vakaların zatürreye dönüşme oranı ise yüzde 8.2'ye çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 10 Ağustos'a ait koronavirüs tablosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Koca, tablo ile birlikte 60 yaş üzeri hastalara ilişkin bir de bilgi verdi.

Koca, "Test sayımız salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yakın. 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranı, ülke geneline bakıldığında, %20-25 aralığında seyrediyor. Gümüşhane ve Uşak, %35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip." dedi. 

Vakalar gibi zatürre oranı da yükseldi

10 Ağustos tablosunda dikkat çeken 3 kritik artış var. Birincisi vaka sayıları. Düne göre belki çok yüksek olmasa da vaka sayıları yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı bin 193 oldu. Neyseki günler sonra iyileşen hasta sayısı vaka sayısını geçerek son 24 saatte bin 211 oldu. Bugün 14 Kovid-19 hastası ise vefat etti. 

Diğer 2 kritik artış ise zatürre olma oranı ile ağır hastalarla ilgiliydi. Vakaların zatürre olma oranı düne göre binde 1 oranında artarak yüzde 8.2'ye yükseldi. Ağır hastaların sayısı ise 600'ün üzerine çıkarak 603 oldu. 

Toplam vaka sayısının 241 bin 997'e, vefat sayısının 5 bin 858'e, taburcu olanların sayısının ise 224 bin 970 yükseldiği tabloya yansıdı. 

Bugün gerçekleştirilen 62 bin 219 test ile birlikte toplam test sayısı ise 5 milyon 326 bin 35'e ulaştı.

Vakalar gibi zatürre oranı da yükseldi - Resim : 2

 

Vakalar gibi zatürre oranı da yükseldi ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.