Bakan Koca: Öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK başkanı Erol Özvar canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar  canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca: Öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bugün itibarıyla aktif vakaların yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişiler. 500 bine yakın aktif vakaların yüzde 81'i tam aşılı olmayanlar. Hastaneye yatanların yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayanlar, vefat edenlerin de yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir.

Okulları açık tutmak en önemli ödevimizdir. Hep birlikte çaba gösterirsek 'zil sesinden sonra alarm sesi gelir' diyenleri haksız çıkarırız. Çıkarmalıyız ve çıkaracağız.

Bugün tünelin çıkışı görülüyor diyebilirim. Aşı bizi koruyor. Aşınızı olun, kendinizi ve toplumu koruyun.

Yeni dönemde salgın okulların kapanma sebebi olmayacak. Çünkü elimizde aşı var.

ÇOCUKLARDA AŞILAMA

(Çocuklarda aşılama) Bugün gündeme gelen konulardan bir tanesi 12 yaş üzeri zorunlu değil, 15 yaş üzeri gibi tercihe bırakılarak yapılması düşüncesindeyiz. 12 yaş üstü çocuklara tercihe bağlı aşı tanımlaması açacağız.

Yeni dönemde vakalarımız ağırlıklı olarak genç yaş grubu, özellikle 15-45 yaş arası oldukça fazla.

Salgın, aşısızların salgını olmaya devam ediyor. Olay çok net. Onun için bizim bir an önce aşılarımızı tamamlamamız gerekiyor. Vakaların yüzde 83'ü aşısını tamamlamayan, hastane yatış ve ölümlerin yüzde 90'ı aşısını tamamlamayanlardan oluşuyor.

Türkiye'de aşıları tamamlanmış kişi sayısı 35 milyon. 35 milyonun vaka yükü yüzde 13, hastane yükü yüzde 10. Türkiye'de toplam doz aşı miktarı 95 milyonu geçti. Avrupa ülkelerinde bizden fazla aşı yapan Almanya dışında başta bir ülke yok.

AVM, restoran ve kafeler için PCR uygulamasını gündemimize almadık, önümüzdeki dönemde salgının ülkemizin gündeminden düşeceğini düşünüyorum.

En az bir doz aşısını yaptırmış öğretmen ve çalışanların oranı yüzde 88'i, iki doz aşısını tamamlayanların sayısı ise yüzde 75'i buldu. Öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde.

Bakan Koca: Öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde - Resim : 2

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları şöyle:

Yüz yüze eğitime geçilmesi bir tercih olmaktan çıkmış zorunluluk haline gelmiştir. Yüz yüze eğitim için gerekli adımları Sağlık Bakanlığı ile birlikte attık atmaya devam ediyoruz.

Okullarımızın bu süreçte hazırlanabilmesi için 650 milyon lirayı tüm il ve ilçelerimizdeki okullarımıza göndermiş bulunuyoruz.

6 Eylül itibariyle okullarımızı haftada 5 gün öğrencilerimize açıyoruz.

Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.

Yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve 165 bin öğretmenimiz sahada. Aşı olmasa bile PCR'la ilgili bize intikal eden bir problem yok.

Bakan Koca: Öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde - Resim : 3

YÖK Başkanı Erol Özvar ise şunları söyledi:

Harmanlanmış veya hibrit modeli ile birlikte yüz yüze eğitimin yanı sıra derslerin bir kısmı online yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimiz gerekli çalışmalarını tamamlamıştır. Üniversitelerimiz hangi dersleri yüz yüze hangi dersleri online yapacağını kamuoyuna açıklamıştır.

Üniversitelerimizde yüz yüze eğitime gelecek öğrenci kardeşlerimden ricam aşı olmalarıdır. Ben de onlara aşı olmalarını tavsiye ediyor ve öneriyorum.

İnşallah 2021-2022 döneminde, bir buçuk yıllık bir aranın ardından üniversitelerimiz tüm öğrencilerini kucaklayacaktır.

2021-2022 akademik eğitim yılının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile bu ay sonunda gerçekleşmesi planlanıyor.

YÖK olarak biz yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdürmek istiyoruz.

 

 

 

 

 

Bakan Koca: Öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını bilim kurulu toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.