Bakan Koca Minik Yusuf için harekete geçti!

Manisa'da yaşayan 7 yaşındaki Yusuf M., hastalığı nedeniyle sürekli ellerini ısırdığı ve kendisini tokatladığı için ellerinde pet şişeyle gezmek zorundaydı. Konunun bugünkü haberlerle gündeme gelmesiyle birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca harekete geçti. Minik Yusuf artık İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görecek.

Manisa’da yaşayan 43 yaşındaki Serdal M. ile 27 yaşındaki Asiye M.’nin 7 yaşındaki çocukları Yusuf M., 1,5 yaşındayken vücudunda morluklar oluşana kadar kendini tokatlıyordu. Y. bir süre sonra da ellerini ve kollarını sürekli ısırmaya başladı.

Yusuf'a orada bipolar mizaç bozukluğu ile obsesif kompulsif bozukluk teşhisi konuldu. Verilen ilaçların işe yaramadığını belirten aile, çareyi 3 ay önce İzmir’e gelmekte buldu.

PET ŞİŞEYLE ELLERİNİ BAĞLIYORLAR

Aile, Yusuf'un sürekli olarak ellerini ısırması nedeniyle çareyi ellerine plastik şişe bağlamakta buldu. Yemek yiyemeyen, sürekli olarak kendine zarar veren 7 yaşındaki Yusuf M.'nin hu hali ise gören herkesin yüreklerini sızlattı.

BAKAN KOCA HAREKETE GEÇTİ

Konuyu öğrenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yusuf'un tedavi edilmesi için gerekli talimatları verdi.

Koca, haberi sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: "Minik yavrumuz Yusuf'un tedavisiyle ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğümüze gerekli talimat verilerek İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanemize yatışı sağlanmıştır. Tedavi sürecini yakından takip ediyor, minik Yusuf'a ve ailesine iyilik ve şifa diliyorum."

Bakan Koca Minik Yusuf için harekete geçti!

Bakan Koca Minik Yusuf için harekete geçti! ile ilgili etiketler İzmir Manisa Fahrettin Koca Sağlık Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.