Bakan Koca: İstanbul'da 10 kat artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İl sağlık yöneticileriyle taplantı yaptı. Bakan toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu belirterek, Mart ayının başlarına göre vaka sayısının İstanbul'da 10 kat arttığını söyledi.

Koca Twitter hesabından şunları kaydetti;

"İl sağlık yöneticilerimizle salgın sürecini değerlendirdik. İstanbul’da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık %40’ı İstabul’da. İstanbul’un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul’u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz.

Tespit edilen vakaların %85’ini çeşitli varyantlar oluşturuyor. Bütün veriler bulaşmanın daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bulaşma hızını azaltmak için tedbirler belli. Aşı ise en büyük silahımız. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaktan çekinmemeli." 

Bakan Koca: İstanbul'da 10 kat artış var ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Korona vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.