Bakan Koca Halk TV'de korona virüs için alınan önlemleri anlattı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam Halk TV canlı yayınına katılarak korono virüs salgını karşısında alınan önlemlere ilişkin bilgi verdi. Gürkan Hacır ve İsmail Saymaz'ın yer aldığı programda konuşan Koca, 26 kişiden oluşan Bilim Kurulu ile yaptıkları tavsiyeler doğrultusunda yapılan çalışmaları da anlattı.

Türkiye korona virüs salgını karşısında çok hızlı hareket edip önlemleri alan ülkelerin başında yer alıyor. Vatandaşlarını Çin'den "Koca Yusuf" operasyonu ile çıkartan Türkiye'nin salgına karşı yaptığı çalışmalar Halk TV'de "Şimdi Zaman Siyaset" adlı programda ele alındı. Gürkan Hacır ve İsmail Saymaz'ın yer aldığı programa telefonla katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'de şu an korona virüs yok" dedi. 

Salgından korunmak için tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Bakan Koca, "Bilim kurulunun önerisi ile hazırlanan broşürler. Ve bilim kurulunun önerisi de şu; Türkiye'de şu an korona virüsü yok. Ve bu korona virüsün olduğu, görüldüğü yer Çin. Vakanın yüzde 99'unun görüldüğü yer. Yüzde 1 Çin dışı o da Çin odaklı, orjinli hastalardan oluşuyor. Dolayısı ile bu anlamda Türkiye'de korona virüs olmadığını ve şu dönemde biz ancak dışardan gelişin olabileceğini bilerek bütün tedbirleri alıyoruz." dedi. 

Bakan Koca Halk TV'de korona virüs için alınan önlemleri anlattı

"TÜRKİYE'DE MASKE KULLANIMINA İHTİYAÇ YOK"

Hastalığın grip gibi, inflanza gibi belirtilerle başladığının altını çizen Koca, "Biz bu dönemde inflanzadan korunmak üzere alınması gereken tedbirleri daha çok önerdik. Yani şu an Türkiye'de kimsenin maske kullanılmasına ihtiyacı yok. Böyle bir öneride bulunmuyoruz. Ama riskli biriyle bir metreden daha yakın bir mesafede temas olacaksa inflanzadan korunmak için maske kullanılabilir. Yani herkesin kullanması gerekmiyor." diye konuştu.

Bakan Koca Halk TV'de korona virüs için alınan önlemleri anlattı - Resim : 2

Hastalıklardan korunmak için el hijyenini ve el yıkamayı son derece önemsediklerinin altını çizen Bakan Koca, "Bütün viral enfeksiyonlar için öneriyoruz. Hapşırma ve aksırma döneminde mendilin mutlak kullanılmasını, hapşırmanın mendilin içine yapılmasını ve devamında ellerin mutlak surette yıkanmasını tavsiye ediyoruz. Dolayısı ile Türkiye'nin bu anlamda korkmamasını ama bizim tedbirlere özenle yaklaştığımızı ve tedbirleri alma noktasında bir gayret içinde olduğumuzu ve bunu da halkımızla paylaştık. Halkımıza uyarılarımıza kulak vermelerini öneriyorum." ifadesini kullandı. 

26 KİŞİLİK BİLİM KURULU

Salgın'ın Çin'de ortaya çıkmasının ardından bakanlık olarak yaptıklarına ilişkin de bilgi veren Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece bakanlığımızın hocaları değil, bu konuda ehil olan üniversitelerimizdeki hocalardan, 26 kişilik ve neredeyse hergün buluşan bir bilim kurulu oluşturduk. Bu bilim kurulu dünyayı yakından takip eden, herkesin bilebilir olduğu kişiler. Bu bilim kurulunun önerileri doğrultusunda kararları alıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü bugüne kadar Türkiye için bir öneride bulunmadı. Termal kamera dahil önermedi. Hatta Çin'den kısıtlamanın olmaması gerektiğini dün DSÖ başkanı açıkladı. Ancak buna rağmen, Bilim Kurulu'muzun "Çin'den tüm uçuşları durdurursak iyi olur" dediği dönemde biz bu kararları hızla almaya çalıştık, termal kamerayı da erken dönemde başlatmış olduk.Karantina, negatif basınçlı sedyelerimiz, referans hastaneler ki ilk etapta 25 hastane belirledik. Şu an bütün illerimizde referans hastanelerini ve karantina odalarını oluşturduk. Bu anlamda yeterli yatağımız olduğundan emin olabilirsiniz. Her boyutu ile de hazırlıklı olduğumuzdan da emin olabilirsiniz."

 

Bakan Koca Halk TV'de korona virüs için alınan önlemleri anlattı ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Fahrettin Koca Halk TV Sağlık Bakanı Korona Karantina Çin Dünya Sağlık Örgütü korona virüsü termal kamera hijyen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.