Bakan Koca dört ili uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir, Trabzon, Hatay ve Samsun'da günlük koronavirüs vaka sayısının düşmeye başladığını ancak yoğun bakım yükünün yüksek düzeyde olduğunu söyledi.

İzmir, Trabzon, Hatay ve Samsun valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanları ile yaptığı görüşmelerin ardından bu illerin yoğun bakım servislerindeki yüksek yüke dikkat çeken Koca, vatandaşları uyardı.

Koca sosyal medya hesabından bu dört ildeki günlük koronavirüs vaka sayılarının düşüşe geçtiğini ifade ederken 4 ildeki vaka sayılarındaki düşüş, yatak doluluk ve yoğun bakım doluluk oranlarını şöyle aktardı:

İzmir'de son bir haftada vaka sayılarında %30 düşüş gerçekleşti. Yatak doluluk oranı %57, yoğun bakım doluluk oranı ise %77.

Trabzon'da vaka sayıları %25 düştü. Yatak doluluk oranı %52, yoğun bakım doluluk oranı ise %72.

Samsun'da vaka sayısında %35 düşüş gözlendi. Yatak doluluk oranı %62, yoğun bakım doluluk oranı ise %80.

Hatay'da vaka sayıları %40 oranında düştü. Yatak doluluğu %85, yoğun bakım doluluğu %77 olarak kaydedildi.

Bakan Koca Samsun ve Hatay'da ağır hasta yükünün yüksek olduğunu vurgulayarak tüm illerde tedbir çağrısında bulundu.

Bakan Koca dört ili uyardı ile ilgili etiketler Bakan vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.