Bakan Koca: Bu yaz maskeli son yazımız olacak

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı sırası gelenlerden aşı olmalarını istedi. Bakan Koca ayrıca bu yazın, maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Aşı sırası gelenlerden aşı olmasını isteyen Bakan Koca, nüfusun yüzde 60'ı bağışıklık kazanmadan salgının durdurulamayacağını belirtti. Sağlık bakanı ayrıca bu yazın, maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamaları yaptı:

"Unutmayalım ki bundan sonra bireysel tedbirler çok daha önemli olacak. Kendi tedbirimizi alarak normalleşen hayata katılmayı öğreneceğiz. Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak.

Yerli aşı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Aşı çalışmalarının son safhası olan Faz-3 insan deneyleri başlayacak olan TÜSEB desteği ile geliştirilen aşı adayımız çalışma ürünü olarak üretildi ve son testleri yapılmaktadır.

Sizden tek bir yeni talebim var. Lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar. Aşı programımız ile toplumumuzun en az yüzde 60’ını bağışık hale getirmeden salgının durdurulmasından söz edemeyiz. Bunun için aşı olarak kendimizi ve sevdiklerimizi korumakla sorumluyuz.

Bir kez daha tekrar ediyorum, eski normale giden yol aşılamadan geçiyor. Sırası gelen aşısını olarak mücadeledeki yerini alsın. 84 milyon olarak birlikte başaracağız."

 

Bakan Koca: Bu yaz maskeli son yazımız olacak ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske koronavirüs salgını aşı sırası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.