Bakan Koca "Belki de en mutlu anlarını yaşayacaklar" diyerek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün kaç kişinin aşı olacağını açıkladı. Bakan Koca, "750.000 kişi bugün, 11 Mart 2020’den sonraki hayatlarının belki de en mutlu anlarını yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken aşı olanların sayısı her geçen gün artıyor. Dün 456 bin doz aşının yapıldığını açıklayan Bakan Koca, bugün yaptğı açıklamada yeni rakamları paylaştı. Bakan Koca, bugün 750 bin kişinin aşı olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"750.000 kişi bugün, 11 Mart 2020’den sonraki hayatlarının belki de en mutlu anlarını yaşayacak."

 

40 YAŞINA KADAR İNDİ

Koronavirüs aşısı çalışmaları özellikle BionTech'ten gelen aşıların etkisiyle büyük hız kazandı. Aşı çalışmalarında yaş sınırı 40 yaşına kadar inerken, sonbajara kadar yaş sınırının 20'ye kadar düşmesi bekleniyor.

Öte yandan son yapılan açıklamada aşıda öncelikli meslek gruplarına kargo çalışanları, kuryeler, şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da eklendi.

Öte yandan uzmanlar aşılama çalışmalarının hızlanması durumunda normalleşmenin çok yakın olduğunun altını çizyor.

VAKA SAYISI 5 BİNE İNDİ

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre,  Türkiye'de son 24 saatte 214 bin 957 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 12 kişinin testi pozitif çıktı, 53 kişi hayatını kaybetti.

Ağır hasta sayısı 952 oldu, 4 bin 194 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 202 bin 251'e yükseldi.

Bakan Koca "Belki de en mutlu anlarını yaşayacaklar" diyerek duyurdu

Bakan Koca "Belki de en mutlu anlarını yaşayacaklar" diyerek duyurdu ile ilgili etiketler Fahrettin Koca aşı randevu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.