Bakan Koca: Aşıda birinci aşamanın 2'inci adımına geçiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmasında 830 bin kişinin ilk doz aşılarını olduğunu duyurdu. Bakan Koca, salı gününden itibaren birinci aşamanın ikinci adımını başlatmak istediklerini belirterek, huzurevlerinde kalanlar, onların bakımları ile ilgilenenler ve 90 yaş üzerindeki vatandaşların aşılarının vurulmaya başlanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürleri ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından aşı programı hakkında son durumu ve yarından itibaren geçilecek yeni aşamayı açıkladı.

830 bin kişinin ilk doz aşılarının yapıldığını belirten Koca, salı günü itibariyle huzurevlerinden kalanlar, onların bakımlarıyla ilgilenenler ve 90 yaşın üzerindekilerini aşılarının yapılmaya başlanacağını belirtti.

Bakan Koca şunları söyledi:

"81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek.

Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor."

 

Bakan Koca: Aşıda birinci aşamanın 2'inci adımına geçiliyor ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı aşı huzurevi yaşlı sağlık müdürleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.