Bakan Koca açıklama yapacak

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Bilim Kurulu, bugün saat 17.00'da toplanacak. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek toplantıya başkanlık edecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın saat 19.00'da açıklama yapması bekleniyor.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi kararlılıkla sürüyor.

10 Mart’tan bu yana vaka sayısı 165 bin 555, vefat sayısı 4 bin 585 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı ise 129 bin 921 oldu.

ADIM ADIM NORMALLEŞMEYE GEÇİŞ

Normalleşme takvimi kapsamında 11 Mayıs’ta kuaför, berber ve güzellik salonları açıldı, 1 Haziran’da ise kafe ve restoranlar müşteri kabul etmeye başladı.

BİLİM KURULU YENİDEN TOPLANIYOR

Alınan yeni kararların ardından gözler Koronavirüs Bilim Kurulu'nda…

Kurul saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Saat 19.00’da ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bir basın toplantısı düzenleyecek.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 22 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 4 bin 585'e yükseldi. Dün toplam 32 bin 325 test yapılırken, 786 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı ise 165 bin 555 oldu. 974 kişiyle birlikte toplam iyileşen sayısı da 129 bin 921'e yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 271, toplam yoğun bakım hasta sayısının ise 633 olduğu açıklandı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada ''Toplam test sayımız 2,1 milyonu geçti. İyileşen hasta sayımız 130 bin. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalıyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. DAHA İYİ TEDBİR, daha iyi sonuçtur.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Koca açıklama yapacak

 

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.