Bakan Koca açıkladı: O ilde vaka artışı yüzde 99 oldu

Türkiye'de son günlerde artan vaka artışı üzerine uyarı üzerine uyarı yapılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'dan sonra bir ile daha dikkat çekti. Bakan Koca, Düzce'de vaka artışının yüzde 99 olduğunu duyurdu. Bunun üzerine konuşan Düzce Valisi Atay "Bıkkınlığa müsaade etmemeliyiz, hasta vatandaşların markete, bakkala gitmesi kabul edilemez" diyerek uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'deki vaka artışının yüzde 99 seviyesinde olduğunu açıkladı. Vaka artışları ile ilgili değerlendirmede bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, "Düzce'de maalesef artış söz konusu. Bunu atlatacağız yalnız hastalığa yakalanan bir kişinin markete veya başka bir yere gitmesi kabul edilebilecek bir şey değildir. Bunu hiç kimse kabullenmez" şeklinde konuştu.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Kovid-19 vaka sayısında yüzde 99 oranındaki artışın vatandaşların sağduyusu ve kurallara uymasıyla atlatılabileceğini söyledi. Son günlerde vatandaşlarda bir rahatlama olduğunu dile getiren Vali Atay, bu rahatlamaya son verip sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirtti.

Bakan Koca açıkladı: O ilde vaka artışı yüzde 99 oldu

"BIKKINLIĞA MÜSAADE ETMEMELİYİZ"

"Düzce'de maalesef artış söz konusu. Ama biz bunu atlatabiliriz" diyen Vali Atay konuşmasına şöyle devam etti:"Bunun tek çaresi vatandaşımızın şimdiye kadar gösterdiği duyarlılığa devam etmesi gerekiyor. Biraz vatandaşlarımızda artık bıkkınlık mı başka bir şey mi bilmiyoruz ama buna yer vermemeliyiz. Kesinlikle bu bıkkınlığa müsaade etmemeliyiz. Bu rahatlamaya son verip yine mesafeli, artı maskeye ve temizliğe dikkat ederek bu hayatı sürdürmeliyiz. Kurallara uyarsak ben bunun çok büyük sıkıntılara yol açacağını zannetmiyorum. Buradan vatandaşlarımıza, toplu alanlardan, insanların çok aşırı kalabalık olduğu yerlerden lütfen uzak dursunlar. Bunu kendileri ve aileleri için çok önemli bir neden olarak görsünler. Kalabalık bir mekana girmeden birkaç kez düşünsünler. Biz buraya girdiğimizde bu hastalığı kapabilir miyiz diye düşünsünler. İstemeden, görmeden, bilmeden hastalanan arkadaşlarımız vardır aramızda. O yüzden dikkat etmekte fayda var. Biraz duyarlılığa daha ihtiyaç var. Her yerde böyle artışlar söz konusu. Ama bu yürütemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz durumda değil."

Bakan Koca açıkladı: O ilde vaka artışı yüzde 99 oldu ile ilgili etiketler Düzce Koronavirüs Fahrettin Koca vaka artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.