Bakan Koca acı haberi duyurdu: Manavgat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi!

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Antalya Manavgat'ta yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiğini söylediğini söyledi.

Antalya Manavgat'ta 4 gün önce başlayan orman yangını birçok mahallede etkisini sürdürüyor.

Yangının etkili olduğu yerlerden Gebece Mahallesi ve yangını ensesinde hisseden Ahmetler Mahallesi'nde bulunan evler boşaltıldı. Gebece Mahallesi Güğlendibi Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunan arazöz alevler arasında kalırken, arazözde görevli 4 kişilik yangın ekibinden 2 kişiye ulaşılamadı. Alevler arasından yaralı olarak çıkan araç sürücüsü Niyazi Iskarça ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya 112 sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Antalya Manavgat'taki orman yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Bakan Koca, acı haberi paylaşarak Manavgat'taki orman yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldiğini söyledi.

Dört gündür ülkemizin 20'den fazla yerinde aynı anda çıkan yangınlar, vatandaşlara felaketi yaşattı. Pek çok ev, iş yeri, tarla, sera zarar gördü. Vatandaşların birçoğu ise yaşadıkları bölgeden tahliye edildi.Yangının ilk acı haberi Akseki'den gelmişti. 82 yaşındaki bir vatandaşımız evinde mahsur kalarak hayatını kaybetmişti. Yangının ilk başladığı yer olan Manavgat'ta ise bugün sabah saatlerinde 2 orman işçisi vefat etti. 

2 İŞÇİDEN ACI HABER GELDİ

Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarında, Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş'ın yanan arazöz içerisinde cansız bedenlerine ulaşıldı.

 

4 İŞÇİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Diğer taraftan, aynı bölgede yangına müdahalede bulunan Volkan Altınkaya, Adem Uyanık, Yılmaz Ağaç ve Sercan Karadeniz isimli orman işçilerinin dumandan etkilenerek Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve gözlem altında bulunduruldukları bildirildi.

BAZI VATANDAŞLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Yangının hızla yaklaştığı Ahmetler Mahallesi de yangın tehlikesini ensesinde hissetmeye başladı. Ahmetler Mahallesi'nde yaşayan yaşlılar, yangın tehlikesi nedeniyle arama kurtarma ekipleri tarafından evlerinden alınarak, önce Manavgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da geçici olarak konaklayacakları Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirildi.

 

Bakan Koca acı haberi duyurdu: Manavgat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi! ile ilgili etiketler Manavgat
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.