Bakan Kasapoğlu'ndan valiliklere '6222' uyarısı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yer alan hükümlerin titizlikle uygulanmasını istedi.

Genelgede, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yer alan hükümlere dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek şiddet olaylarının ve düzensizliğin önlenmesini, bireylerin daha güvenli bir ortamda spor müsabakalarına katılabilmelerini sağlamak, toplumda huzursuzluğa ve ayrışmaya engel olmak amacıyla yasada yer alan önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

'GÖZ AÇTIRMAYIN' TALİMATI

Bakan Kasapoğlu genelgesinde, 6222 sayılı yasa gereği spor alanlarına sokulması yasak olan kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddelerin yanı sıra ayrıştırıcı, rencide edici, tehdit veya hakaret edici ve siyasi içerikli pankart, afiş ve diğer malzemelerin de spor alanlarına alınmaması konusunda titizlikle gerekli tüm önlemlerin alınması talep etti.

DEV DERBİ MAHKEMEYE TAŞINDI

Özellikle Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Kadıköy’deki derbide ev sahibi takımın tribünlerinde açılan “Seni de seni seveni de sevmiyoruz” ve “Fenerbahçe düşmanlarını sevmiyoruz” pankartları büyük tartışmalara neden olmuştu. Galatasaray yönetimi de toplumu ayrıştırıcı, birbirine düşürücü, düşmanlık ve nefret söylemi içeren pankartlar için hem TFF’ye hem de savcılığa başvuruda bulunmuştu.


Bakan Kasapoğlu'ndan valiliklere '6222' uyarısı ile ilgili etiketler Gençlik ve Spor Bakanlığı Mehmet Kasapoğlu Mehmet Muharrem Kasapoğlu valilik 6222
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.