Bakan Kasapoğlu korona maskesini tanıttı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara sosyal medya platformları üzerinden canlı yayında koronavirüsle ilgili alınan önlem ve çalışmaları değerlendirdiler. Bakanlığa bağlı yurtlarda 20 bini aşkın kişinin karantinada olduğunu söyleyen Kasapoğlu, programda gençlik merkezlerinde üretilen maskeyi tanıttı. Prof. Kara'nın da gençlere tavsiyeleri vardı...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan canlı yayında koronavirüsle ilgili çalışmaları değerlendirdiler.

Türkiye'ye yurt dışından getirilen yaklaşık 20 bini aşkın kişinin karantina altında tutulduğu bilgisini paylaşan Bakan Kasapoğlu, bu yurtlarda adeta sağlıkçılar gibi fedakarca çalışan bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özveri ile hizmet veren personele teşekkür etti.

Kasapoğlu, virüsle mücadeleye ilişkin "Türkiye bu süreci çok ciddi bir şekilde kontrol ediyor. İnşallah bu süreci çok güçlü bir şekilde atlatacağız. Bu kritik süreci böyle iyi bir şekilde yürütmek bizi mutlu ediyor. Karantina sebebiyle yurtlarda kalanlardan aldığımız güzel mesajlar bizi çok mutlu ediyor. Yurtta kalan öğrencilerin yataklarını, karantinadaki vatandaşlara bırakması bu milletin ne kadar asil olduğunu gösteriyor. İnşallah bu süreç bittikten sonra yurtlarımızı tekrar öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu süreci okumak için de bir kampanyaya dönüştürdük. Biz millet olarak, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışına sahibiz. Gençlerimizin fedakarlıklarını bu süreçte de görmek bizi mutlu ediyor." dedi.

Bakan Kasapoğlu korona maskesini tanıttı!

Bakan Kasapoğlu programda bakanlığa bağlı gençlik merkezlerinde üretilmeye başlanan maskelere ilişkin de bilgi verdi. Her gençlik merkezinde günlük 200 maske üretildiğini ifade eden Kasapoğlu, bu sayıyı 81 ilde toplam 40 bin maskeye çıkartmayı planladıklarının altını çizdi.

Programın konuğu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise bu maskelerin sağlık çalışanları için çok önemli olduğunu söyledi. Çok işe yarayacağını belirttiği maskeleri üreten gençlerle gurur duyduğunu ifade eden Prof. Kara onlara mesafeyi koruyun, mümkünse evlerden çıkmayın tavsiyesinde bulundu. 

Kara, "Türkiye, koronavirüse karşı çok ciddi önlemler aldı. Gençlerimizin gerektiğinde her şeyi başarabileceğini inanıyorum. Mümkünse evden çıkmamaya gayret gösterelim, zorunlu hallerde mesafeyi koruyalım. Aramızdaki mesafeyi 1 metreden fazla tutmamız lazım." dedi.

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.