Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Uçuşa hazırız' paylaşımı: O kadar güzel görünüyor ki gözümü alamıyorum!

Dünyada sadece 5 tane olan ve bunun ikisi Türkiye'de olan denize dolgu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Twitter hesabından Rizeli ve Artvinli vatandaşların heyecanını paylaşarak "Uçuşa hazırız! Bugün açıyoruz!" notunu düştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Türkiye'nin yüz ölçümünü de değiştiren 3 milyon metrekarelik alanda deniz doldurularak tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçakların ilk inişi ile bugün açılacak.

DENİZ DOLGUSU İLE YAPILDI

Eserlerindeki ustalık, işçilik ve mühendislik zekasıyla kendine hayran bırakan Mimar Sinan’ın 1558'de Süleymaniye Camisi'ndeki 'ön yükleme' tekniği kullanılarak deniz dolgusu yapılan havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra 2'nci; Japonya, Hong Kong ve Güney Kore'nin ardından da dünyanın 5'inci deniz üzerindeki havalimanı oldu. Havalimanında sivil apronun yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı için de 2 apron inşa edildi.

 

"UÇUŞA HAZIRIZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter hesabından "Uçuşa hazırız. Rize Artvin Havalimanı'nı bugün açıyoruz" paylaşımı yaptı. 

"O KADAR GÜZEL GÖRÜNÜYOR Kİ GÖZÜMÜ ALAMIYORUM"

Havalimanının Rizeli ve Artvinli vatandaşlar başta olmak üzere ülke için çok önemli olduğunu belirten Karaismailoğlu videosunda vatandaşların sevinçlerini paylaştı. 

"Bugün büyük gün, 10 numara bir havalimanı" diyen Rizeli ve Artvinli vatandaşlar, "Ekonomimiz değişecek. Büyük bir nimet, çile bitti. O kadar güzel görünüyor ki gözümü alamıyorum" yorumlarını yaptı. 

 

Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Uçuşa hazırız' paylaşımı: O kadar güzel görünüyor ki gözümü alamıyorum! ile ilgili etiketler Rize Artvin Havalimanı Adil Karaismailoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.