Bakan Gül'den Ataklı ve Başbuğ'a 'darbe' tepkisi

Muhalefetin erken seçim çağrıları yaptığı bugünlerde Can Ataklı ve İlker Başbuğ'un 'darbe' temalı açıklamaları büyük tartışma yarattı. Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''Demokratik yarışta açık ara geride kalanlar millet iradesine sırtlarını dönüp ya darbeden ya olağan dışı gelişmelerden medet umuyorlar. Daha çok beklersiniz.'' ifadelerini kullandı.

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e konuştu. Başbuğ "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" dedi.

Erken seçim kararını almış bir hükümete karşı askeri darbe gerçekleştirilmeyeceği görüşünü savunan Başbuğ'un bu sözleri, muhalefetin erken seçim baskısının sürdüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seçim zamanında olacak' çıkışının ardından dillendirmesi tepkilere neden oldu.

Bir başka çıkış da Can Ataklı'dan geldi. Ataklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi bırakması için büyük afetlerin yaşanması gerektiğini savundu.

“Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” diyen Ataklı "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok" diye konuştu.

BAKAN GÜL'DEN DARBE İMALARINA TEPKİ: DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ

Bu açıklamalara sosyal medya hesabından yanıt veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''Demokratik yarışta açık ara geride kalanlar millet iradesine sırtlarını dönüp ya darbeden ya olağan dışı gelişmelerden medet umuyorlar. Daha çok beklersiniz.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'den Ataklı ve Başbuğ'a 'darbe' tepkisi ile ilgili etiketler Abdulhamit Gül İlker Başbuğ Darbe can ataklı ima
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.