Türkiye skandalı mahkemeye taşıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Libya'ya giden ticari gemimize yapılan müdahale yetkisiz ve hukuksuzdur. Uluslararası hukuka dayalı tüm haklarımızı kullanacağız." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'da Kadına Yönelik Şiddetle Etkin Mücadele Çalıştayı'nda konuştu.

Konuşmasında Yunan komutan tarafından sevk ve idare edilen, Avrupa Birliği İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyninin Türk bandıralı bir ticari gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurması ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aramasına değinen Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

Libya'ya seyreden ticari gemimize yapılan müdahale yetkisizdir, hukuksuzdur. Uluslararası hukuka dayalı tüm haklarımızı Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak kullanacağız. Bu girişimler, hukuk tanımaz eylemler, ülkemizi uluslararası hukukun yanında olan kararlı tavrından asla vazgeçtiremeyecektir.”

Bakan Gül, sözlerinin devamında "2020'de kadına karşı işlenen suç soruşturmalarının ortalama tamamlanma süresi 80 günden 55 güne düştü." ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

Türkiye skandalı mahkemeye taşıyor ile ilgili etiketler Abdulhamit Gül Türk Gemi Libya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.