Bakan Ersoy'dan 'müzik sınırlaması' mesajı: Kabine tekrar karar alacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müzik sınırlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, saat 24.00'e kadar yapılmasına izin verilen müzikli programlarla ilgili alınan kararların kademeli olarak alındığını hatırlatarak kabinenin tekrar karar alacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, saat 24.00'te uygulanan müzik kısıtlaması ile ilgili olarak uygulanan kararların da kademeli normalleşmeyle genişletildiğini söyledi.

‘HER DÖNEM BİR ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE RAHATLATILARAK UYGULANDI’

Bakan Ersoy, "İlk normalleşme başladığında müzik saat 19.00'a kadardı, sonra vaka sayılarındaki düşüşle birlikte ikinci aşamaya geçildi ve saat 21.00 olarak açıklandı. Sonra üçüncü aşamaya geçilerek 24.00 olarak açıklandı, yani her dönem bir önceki döneme göre rahatlatılarak uygulandı. Tekrar veriler ve rakamlar değerlendirilip Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kabine tekrar bir karar alacak" diye konuştu. Türkiye'nin turizm rakipleri İspanya, Yunanistan'ı örnek gösteren bakan Ersoy, İngiltere ve Almanya'da da saat 22.00 ve 24.00 olarak uygulandığını dile getirdi.

Bu yılki turizm hedeflerini revize ettiklerini belirterek, "Hedefleri 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklenti olarak düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor, inşallah hedeflere ulaşacağız. Ama gönlümdeki hedefi sorarsanız 30 milyon turist, 23 milyar dolar gelir" dedi.

Bakan Ersoy'dan 'müzik sınırlaması' mesajı: Kabine tekrar karar alacak ile ilgili etiketler Kültür ve Turizm Bakanlığı Koronavirüs Mehmet Nuri Ersoy müzik sınırlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.