Bakan Ersoy: Türkiye turizm alanında rekorlar kırmaya başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karadeniz'e gelen herkesin doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirterek, "Bunun için Karadeniz'in, Rize'nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en doğru şekilde yönetilmesi adına ne gerekiyorsa da yapacağız." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kentteki bir restoranda düzenlenen Rize İftar Buluşması programında, Bakanlık olarak yeşil ve mavinin buluşma noktası Rize'ye katkı sağlamak için bir arada olduklarını söyledi.

Kentte gün boyu ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını anlatan Ersoy, el birliğiyle kültür ve turizm alanında Rize'de neler yapılması gerektiği konusunda tüm detayları masaya yatırdıklarını vurguladı.

"TÜRKİYE TURİZMDE REKORLAR KIRMAYA BAŞLADI"

Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, turizmi stratejik bir sektör olarak ilan etmesinin ardından yeni bir yol haritası belirlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin turizm potansiyelini en doğru şekilde yönetmek adına bazı radikal kararlar aldık. Bu değişim hamlesinin hemen ardından ise Türkiye turizm alanında rekorlar kırmaya başladı. Fakat turizmde her şeyin çok iyi gittiği dönemde hiç hesapta olmayan yeni bir durumla, Covid-19 salgınıyla tüm dünyayla birlikte biz de karşılaştık. Tüm sektörleri olumsuz etkileyen salgın, turizm sektörüne de tabii ki ciddi bir darbe vurdu. Bu süreçte sektörün en az şekilde etkilenmesi için birçok tedbir aldık. Bu tedbirler sayesinde sektörün ayakta kalmasını sağladık."

"RİZE'NİN TURİZM POTANSİYELİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Yeni bir dönemin başladığını, bu döneme ilişkin tüm hazırlıkları da tamamladıklarını dile getiren Ersoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Her zaman ifade ettiğimiz gibi, biz ülkemizin turizmini bir bütünlük içerisinde ele alıyoruz. Bu kapsamda Karadeniz'in de çok önemli bir yer teşkil ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyoruz ki Karadeniz'e gelen herkes doğal güzelliklerine hayran kalıyor, burayı asla unutamıyor. Bunun için Karadeniz'in, Rize'nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en doğru şekilde yönetilmesi adına ne gerekiyorsa da yapacağız."

 

Bakan Ersoy: Türkiye turizm alanında rekorlar kırmaya başladı ile ilgili etiketler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.