Bakan Ersoy: 42 milyon turist hedefine sadığız

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye'nin 2022 yılında toplamda 42 milyon turistle birlikte 35 milyar dolar hedefi olduğunu vurgulayarak bu hedefe sadık kaldıklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir'de yaptığı açıklamada, yılbaşında hedefledikleri turist sayısı ve gelir miktarına sadık olduklarını söyledi.

"HEDEFİMİZE SADIĞIZ"

Krizlere karşı bağışıklık elde etmeninde en önemli aşısının pazar çeşitliliği olduğunu belirten Ersoy, "Türkiye 140'dan fazla ülkede yoğun tanıtım yapıyor. Rakiplerimizle kıyaslandığında açık ara dünyada yoğun ve en etkili tanıtım yapan ülkeyiz. Pazar çeşitlemesi konusunda yaptığımız çalışmaların meyvesini topluyoruz. Başta Batı olmak üzere mevcut pazarlarımızdan geçen seneyle kıyaslanmayacak oranda hatta bazı bölgelerde 2019'un bile üzerinde rezervasyon akışı var. Ben bu bağlamda özellikle bu seneki hedefimizi koruduğumuzu belirtmek istiyorum. Yılbaşında açıkladığımız 42 milyon turist, 35 milyar dolar hedefimize sadığız" ifadelerini kullandı." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: 42 milyon turist hedefine sadığız ile ilgili etiketler turizm Turist
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.