Bakan Elvan'dan yüzde 7'lik büyüme mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türk ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümesini değerlendirdi. Elvan, "Yüzde 56'sı dış talep yatırımlarından geldi. Bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi. İstihdam oluşturan, gelir dağılımını iyileştiren ve istikrara odaklanan politikaları kararlılıkla uygulayacağız" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 7 büyüdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yüzde 7'lik büyüme performansını değerlendirdi. Büyümenin yüzde 56'sının dış yatırımlardan geldiğini ifade eden Elvan, şunları söyledi:

Bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi. İstihdam oluşturan, gelir dağılımını iyileştiren ve istikrara odaklanan politikaları kararlılıkla uygulayacağız. Büyümenin finansman kalitesi önceliğimiz.

Bakan Elvan'dan yüzde 7'lik büyüme mesajı

Bakan Elvan'dan yüzde 7'lik büyüme mesajı ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Lütfi Elvan büyüme rakamları
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.