Bakan Elvan: Büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü çeyrek büyümesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, "Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyümesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Elvan şu ifadeleri kullandı:

"GSYH yılın 3. çeyreğinde yıllık yüzde 6,7’lik artış kaydetti. Büyümenin öncü göstergeleri, yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir performansa işaret ediyordu.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAYI AMAÇLIYORUZ"

Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz. Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle; dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz.

Üretim ve teknoloji altyapılarımızı yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz."

Bakan Elvan: Büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz ile ilgili etiketler Lütfi Elvan büyüme rakamları üçüncü çeyrek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.