'2020'de bütçe açığında 66,5 milyar lira tasarruf sağladık'

Gelen son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "2020 bütçe açığımız, hedeflenen 239,2 milyar liranın altında 172,7 milyar lira olarak gerçekleşti ve 66,5 milyar lira tasarruf sağladık" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından 2020 yılı bütçe açığına ilişkin paylaşım yaptı.

''ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ''

Burada yaptığı açıklamada, salgın ile mücadelenin ihtiyaç gösterdiği alanlar dışındaki faaliyetlerde mal disiplinden asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Elvan, ''Enflasyonla mücadele politikalarıyla uyumlu kamu maliyesi politikaları devam edecek.'' ifadelerini kullandı.

''2020 YILINDA 66,5 MİLYAR LİRA TASARRUF SAĞLADIK''

 Geride bıraktığımız senede hedeflenen 239,2 milyar liralık bütçe açığının 172,7 milyar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Elvan, ''66,5 milyar lira tasarruf sağladık'' ifadelerini kullandı.

Bakan paylaşımına şu sözlerle devam etti;

''2021 yılı bütçesini iyileştirecek kalıcı tedbirler alıyoruz. Bu çerçevede, 2021 yılı bütçe açığını yüzde 3,5 olarak hedefliyoruz.

Uygulamayı öngördüğümüz makroekonomik politikalar, dengeli bir talebin ve sürdürülebilir bir büyümenin oluşumunu sağlayacaktır.''

BÜTÇE AÇIĞI NEDİR?

Bütçedeki giderlerin gelirlenden büyük olması durumuna verilen isimdir. Açıklar, dönem içinde ortaya çıkan beklenmedik harcamalardan kaynaklanabilir. Bütçe açığı dönem başında açıkla bağlanmış olabilir. Bu ve benzeri durumlarda açığı nasıl ve ne şekilde kapatılacağı da gösterilir. 

Buna örnek olarak, devlet halktan, mali kurumlarından ya da diğer ülkelerden borçlanma sağlayabilir.

 

'2020'de bütçe açığında 66,5 milyar lira tasarruf sağladık' ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bütçe açığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.