Bakan Dönmez: Petrol varsa mutlaka bulacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Libya’da petrol ve doğal gaz aramacılığında iş birliği fırsatlarını değerlendirdiğini belirtti.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Libya'da Türkiye'nin aktif dış politikası meyvelerini vermeye başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanal 7'de katıldığı programda Türkiye'nin yurt dışında yürüttüğü enerji faliyetlerine dair açıklamalarda bulundu.

LİBYA'NIN FERAHI İÇİN 

Türkiye'nin Libya'daki petrol arama faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Dönmez,  "Biz oradaki çalışmalarımızı Libya milli petrol şirketiyle birlikte yapmayı planlıyoruz. Geçmişte de bu şekilde ilerlemiş. Bu arada birlikte hareket edebileceğimiz uluslararası petrol şirketleri de olabilir. Onu zaman gösterecek. Oradaki petrol, doğal kaynaklar Libya halkının refahı ve kalkınması için." ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KEŞİF

"Petrol ya da doğalgaz bulabildik mi? Ya da buna ne kadar yakınız?" soruna Bakan Dönmez şunları söyledi; "Ekonomik bir keşif yakaladığımızda o sahada üretim amaçlı başka kuyular da açacağız. Sonrasında platformun yapılması ve boru hattıyla en yakın karaya nakli gerekiyor. Bunlar uzun zaman gerektiren işler. Biraz sabırlı olmayı gerektiriyor."

Libya'da kazan-kazan formünün uygulandığını belirten Dönmez "Orada kazan-kazan formülüne dayalı daha önce de olduğu gibi sahalarda ortaklık yapmayı planlıyoruz. Onlardan da sıcak bir yaklaşım söz konusu." dedi.

 

Bakan Dönmez: Petrol varsa mutlaka bulacağız ile ilgili etiketler Akdeniz enerji ve tabi kaynaklar bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.