Bakan Dönmez: Bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri birileri marifetiyle kesmişler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geleneksel iftar programında madenciler ve Nallıhanlılar ile bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun borcundan dolayı 4 aydır elektriklerinin kesik olduğunu iddia ettiği bir evi ziyaret ettiğini hatırlatan Bakan Dönmez, "Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri birileri marifetiyle kesmişler. Bunların hepsinin kaydını yayınladık." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığının her yıl düzenlediği geleneksel iftar programında madenciler ve Nallıhanlılar ile bir araya geldi. İftar programına Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan ve AK Parti Nallıhan İlçe Başkanı Ertunç Güngör de katıldı.

“ZIYARETİN YAPILDIĞI 23 NİSAN GÜNÜ EVDE GÜN BOYU ELEKTRİKLER KULLANILIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde borcundan dolayı 4 aydır elektriklerinin kesik olduğunu iddia ettiği bir evi ziyaret ettiğini hatırlatan Dönmez, “Biz de gerçekleri belgeleriyle yayınladık. Evin elektrikleri borcundan dolayı kesik dediler. Sadece 5 gün o da 31 Mart-5 Nisan arasında kesik kaldı. Daha sonra fatura ödemesi yapılmış, elektriği kullanmaya devam etmişler. Ziyaretin yapıldığı 23 Nisan günü ise evde gün boyu elektrikler kullanılıyor. Hiçbir sıkıntı yok. Biz bunu akıllı sayaçtan kontrol ettik” dedi.

“BU EVDE ELEKTRİKLER YOK DEMEK İÇİN ZİYARET SAATİ ELEKTRİKLERİ BİRİLERİ MARİFETİYLE KESMİŞLER”

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret saati olan 18.18 ile 21.31 arasında birilerinin elektriği kestiğini savunan Bakan Dönmez, “Dağıtım şirketine sorduk nedir bu kaynağın kesintisi dedik. Bizden kaynaklı bir kesinti değil dediler. Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri birileri marifetiyle kesmişler. Bunların hepsinin kaydını yayınladık. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin hemen ardından saat 21.31 civarlarında hane elektrik kullanımına kaldığı yerden devam etmiş. Bunu da yine akıllı sayaçtaki bilgilerden aldık. Herkes ne derse desin, kim neyi söylerse söylersin biz her zaman doğruları söyleyeceğiz. Biz her zaman Hakk’ın ve hakikatin tarafında yer almaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

“ENERJİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ OLMADAN EKONOMİDE, DİPLOMASİDE VE GÜVENLİK MESELELERİNDE BAĞIMSIZ ADIMLAR ATMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Son dönemde dünyada yaşanan enerji darboğazının “Daha fazla yerli, daha fazla yenilebilir” ilkesiyle yürüttükleri politikaların Türkiye için hayati öneme sahip olduğunun bir kez daha kanıtlandığını belirten Dönmez, “Enerji bağımsızlığımız olmadan ekonomide, diplomaside ve güvenlik meselelerinde bağımsız adımlar atmamız mümkün değil” diye konuştu.

“PROJELERİMİZE ENGEL OLMAYA ÇALIŞAN ADI SÖZDE ÇEVRECİ BİRTAKIM GRUPLAR, NEREDE BU PROJELERİ GELİŞTİRMEK İSTERSEK KARŞIMIZA ÇIKIYOR, ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR”

Enerjide bir ülkeye ya da bir kaynağa bağlı olmanın ülkenin kendi menfaatlerinden ödün vermek anlamına geldiğini söyleyen Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler ne Türkiye’nin yerli kaynaklarından vazgeçeriz ne de ülkemizin milli menfaatlerinden. O nedenle Çayırhan gibi yerli kaynaklarımızdan elektrik üretimi yapan santrallerimiz, bizim adeta güvenlik sigortamız. Ama bu projelere engel olmaya çalışan adı sözde çevreci birtakım gruplar, nerede bu projeleri geliştirmek istersek karşımıza çıkıyor, engel olmaya çalışıyor. Onların arkasında hangi güçlerin hangi örgütlerin olduğunun da farkındayız. Birçoğu yurt dışından kumandalı, kontrollü örgütler. Dışarıda ne fırtınalar koparsa kopsun, kaynak bizim oldukça, kaynak bizden oldukça biz yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz Allah’ın izniyle.”

İftar programı, Güngör ve Ontaş’ın Bakan Dönmez’e hediye takdim etmesi ile son buldu.

İHA

Bakan Dönmez: Bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri birileri marifetiyle kesmişler ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik kesintisi iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.