Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a uyarı: Vazgeçmezlerse adaların egemenliği tartışılır!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atina'nın adaları silahlandırmasına ilişkin tepki göstererek, "İhlalden vazgeçmezlerse adaların egemenliği tartışılır. Yunanistan'ın içine düştüğü durum içler acısı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları...

Cumhurbaşkanımızın Miçotakis'le görüşmesinin ardından Yunanistan'ın gerçekleştirdiği tavır şaşırtıcı değil. Yunanistan ile anlaşamadığımız konular yıllardır var. Yunanistan silahlandırılmama koşuluyla kendisi verilen Adalar'ın statüsünü ihlal etmesi ve bunları gündeme getirdik. Biz buna BM'ye ilettik, Yunanistan bu ihlallerden vazgeçmezse, bu Adalar'ın egemenliği tartışılacak. Hukuki çerçevede yazdıklarımız durumu açıklıyor, buna cevap vermeli.

YUNANİSTAN'IN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUM İÇLER ACISI

Yunanistan'daki siyasetçiler kompleks içindeler, bu aslında aşağılık kompleksinin açıklaması. Her gün Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulunuyorlar. Yunanistan bize geldiği zaman 25 maddelik teklifle geldi, bu çerçevede önemli gelişmeler yaşandı. Biz hiçbir zaman iş insanlarına bizim ilişkilerimiz kötü, sen de ilişkilerini kötüleştir diyemeyiz. Bu yüzden Dendias'ın açıklaması saçma olmuş. Yunanistan'ın içine düştüğü durum içler acısı.

AĞLAMADA ÇOK BAŞARILILAR

En haksız durumda bile ne kadar haklı olduğunu anlatmada ve ağlamada çok başarılılar. Elbette her ülke kendi çıkarını savunmak zorundadır, ama yüzümüze gülüp arkamızdan nefret ve kin dolu açıklamalarda bulunmak doğru değil.

ADAM GİBİ CEVAP VERSİN

Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin, bu ihlali sonladırmazsa Adalar'ın egemenliği tartışılır. Silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmediğini söylesin. İhlali sonlandırmazsa adaların egemenliği tartışılır.

 

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a uyarı: Vazgeçmezlerse adaların egemenliği tartışılır! ile ilgili etiketler Yunanistan Adalar Çavuşoğlu ada
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.