Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a mülteci tepkisi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a çok sert sözlerle mülteci tepkisi. Son dakika haberine göre, Çavuşoğlu, "Bizim ülkemizden giden insanları zorla tutmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama Yunanistan'ın kapısına gelenlere insan gibi davranma yükümlülüğü var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sınır kapısındaki mültecilere gaz bombaları ile müdahale eden Yunanistan'a çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "Bize uluslararası hukuk dersi verenlere bakın! Kapılarına yığılmış binlerce masum insanın üzerine utanmadan gaz bombaları atıyorlar. Bizim ülkemizden giden insanları zorla tutmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama Yunanistan'ın kapısına gelenlere insan gibi davranma yükümlülüğü var" dedi. 

YUNANİSTAN'DAN MÜLTECİLERE İNSANLIK DIŞI SALDIRILAR

Türkiye'nin sınırları açma kararının ardından on binlerce mülteci Pazarkule Sınır Kapısı'na dayanmıştı. Yunanistan'ın insanlık dışı muamelesine maruz kalan mülteciler sınırdaki direnişine devam ediyor.

Yunan güvenlik güçlerince binlerce mültecinin üzerine gaz bombası, ses bombası, plastik mermi atıldı. Yetmedi jiletli barikatlar kuruldu. Yetmedi, özel harekat ve komandolar ile müdahale edildi. Yunanistan'ın bu saldırılarında çok sayıda mülteci yaralandı. Yaralananların içinde çocuklar da bulunuyor. Birçok mülteci kaçak yollardan botla ve yüzerek Yunanistan'a geçti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a mülteci tepkisi! ile ilgili etiketler Yunanistan Mevlüt Çavuşoğlu Mülteci gaz bombası ses bombası plastik mermi jiletli barikat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.