Bakan Çavuşoğlu'ndan Macron'a sert yanıt: Arkamızdan değil, yüzümüze söylesin

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'ın Cezayir sözlerine sert yanıt geldi. Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Bizimle ilgili söyleyeceklerini arkamızdan değil doğrudan yüzümüze söylemesini tercih ederiz, tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı gibi" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu şu açıklamaları yaptı:

Bugün ikili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık, ayrıca bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

MACRON'UN CEZAYİR'E YÖNELİK SÖZLERİ

Yanlış yorum ve çarpıtmalara şahit oluyoruz. Fransa'nın ne kadar samimi olduğuna dair soru işaretleri artmaya başladı.

Özellikle tarihinde sömürgecilik gibi kara lekesi olmayan Türkiye'yi bu tartışmaların içine çekmeye çalışması son derece yanlıştır. Cezayir de bu konuda gerekli tepkiyi gösterdi. Macron ile basın üzerinden değil de doğrudan konuşma konusunda hemfikirdik, bu nedenle bu tür açıklamaları doğru bulmuyoruz.

"YÜZÜMÜZE SÖYLE!"

Şu anda Fransa seçim atmosferine girmiş durumda. Seçimler sebebiyle Macron'un bu yollara tevessül ettiğini görüyoruz. Bu tür ucuz yaklaşımların seçimlerde faydası olmadığını gördük. Bu tür popülist yaklaşımlar yerine halkının güvenini kazanacak adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. Bizimle ilgili söyleyeceği bir şey varsa arkamızdan değil, doğrudan yüzümüze söylemesini tercih ederiz; tıpkı Cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Macron'a sert yanıt: Arkamızdan değil, yüzümüze söylesin ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Cezayir macron
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.