Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş F-16 çıkışı: Şartlı bir anlaşmayı kabul etmeyiz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’ta BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamındaki temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Toplantıda bir muhabirin 'Türkiye F-16 satın almaktan vazgeçer mi?' sorusuna 'Şartlı anlaşma ile F-16 satın almayız' diyerek cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’ta BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamındaki temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

'Savaşın olumsuz etkilerini herkes hissediyor.F-16 ile ilgili kongre düzeyinde temaslarımız devam ediyor.

Senatörler f-16'ların Türkiye'ye verilmesi konusunda bize destek veriyor.

Nato üyesinin diğer bir Nato üyesine böyle bir kısıtlama getirmesi tabi mümkün değil.
Şartlı anlaşma ile F-16 satın almayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır öncülüğünü yaptığı 'Dünya 5'ten büyüktür' vizyonunun diğer dünya liderlerince de gündeme getirilmeye başladığını bu BM Genel Kurulu'nda görmüş olduk.

Rusya ve Ukrayna arasında adil ve kalıcı bir çözüm için Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

F-16 ile ilgili süreç normal işliyor. Kongre'den gelen sesler sebebiyle herkes bir engel mi çıkacak ya da şartlı mı olacak diye sorular soruyor. Ama normal seyirde görüşmeler devam ediyor.

Muhalefetinde milli meselelerde en az iktidar kadar sorumluluğu var.

Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş F-16 çıkışı: Şartlı bir anlaşmayı kabul etmeyiz! ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.