Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği: ABD'li ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Kuala Lumpur'da Malezya Dışişleri Bakanı Saifuddin Abdullah ile de bir araya geldi. Malezyalı mevkidaşı ile görüşmesinde ticaret hacmi hedefinin 5 milyar dolara çıkartıldığı belirten Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüşmesinde ise tahıl koridoru hakkında konuşulduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD İLE GÖRÜŞMEDE GÜNDEM: TAHIL İHRACATI

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Çavuşoğlu ile Blinken'ın görüşmede, Ukrayna'dan tahıl ihracatı konusunda varılan uzlaşı ve bu konudaki son gelişmeler ile ikili ilişkileri ele aldığı belirtildi.

 

Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği: ABD'li ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü!

MALEZYALI MEVKİDAŞI İLE KUALA LUMPUR'DA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuala Lumpur'da Malezya Dışişleri Bakanı Saifuddin Abdullah ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Dışişleri Bakanı Saifuddin Abdullah ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği: ABD'li ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü! - Resim : 2

Bakan Çavuşoğlu ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malezyalı mevkidaşım Saifuddin Abdullah'la ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. Ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar dolar. Güncellenmiş Serbest Ticaret Anlaşması'nı yakında imzalayacağız. Enerji, turizm, ulaştırma ve teknoloji alanlarında işbirliğimizi geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği: ABD'li ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü! - Resim : 3

Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği: ABD'li ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü! ile ilgili etiketler ABD Malezya blinken kuala lumpur antony blinken Saifuddin Abdullah tahıl koridoru ticaret
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.