Bakan Çavuşoğlu'ndan canlı yayında flaş açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bugün Rotterdam'a gideceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Uçuşumu iptal etmeye kalkarlarsa yaptırımları çok ağır olur!" dedi. İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

SAVCI BHARARA'NIN İSTİFASININ İSTENMESİ

Bharara FETÖ'nün kontrolünde olan, onlarla birlikte Türkiye'yegelen bir savcısır. Şimdi Türkiye'de böyle birşey olsa kıyamet kopar. Ama ABD'de sistem böyle. Ynei hükümet de sadece Bharara değil, sanırım 48 savcının istifasını sitemiş. Politize olmuş bir savcıdır. Takdir Amerikan yönetiminin elbette.

FETÖ'NÜN İADESİ

Bir önceki yönetimin iade etmek istemediğini gördük. Geçici tutuklama talebimizi bile kabul etmediler. Yeni yönetimden beklentimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi. Bize kendileri de söyledi; size Obama döneminde iyi davranmadılar, üzdüler, biz size daha adaletli davranacağız diyorlar. Biz de Türkiye'deki hissiyatı anlatıyoruz; Amerikan karşıtlığı neden arttı söylüyoruz. Biri sahada PYD ile işbirliği diğeri de FETÖ meselesi. Bize bu konuları inceleyeceklerini söylediler.

AVRUPA İLE KRİZ

Bizim geri adım atmamız mümkün değil. Biz daha önceki seçim dönemlerinde de Avrupa'ya gittik. Avrupa hayır çıkmasını istiyor. Çünkü Türkiye daha istikrarlı, daha bağımsız, daha güçlü olacak. Onlar istiyorlar ki Türkiye'yi almayalım ama şurada dursun bir yere de gitmesin. Böyle bir şey yok. Avrupa'nın içine düştüğü acziyetin, zavallığın tablosunu görüyoruz. Bu neyle bağdaşır? Benim toplantı yapacağım düğün salonunun sahibini PKK tehdit ediyor, Alman istihbaratı tehdit ediyor. Açıkça söylüyorum. Vatandaşın yerinin ruhsatını en son iptal ediyorlar. Kaldı ki buraya HDP'liler geldi, toplantı yaptı. Her gün düğün yapılıyor. Şimdi mi aklınıza geldi? Şimdi Almanya pozisyonundan geri adım attı. Bir yumuşama var. Hatadan dönmesi doğru.

BUGÜN ROTTERDAM'A GİDİYORUM

Hollanda'da ırkçı, nazi Wilders var. Bu şahıs İngiltere'ye gitmek istedi kabul edilmedi, Hollanda yönetimi kıyamet kopardı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı gidecek, yok uçuş yasağı getiririz, uçağını kaldırmayız. İnanabiliyor musunuz? Faşizan bir uygulama. Bugün gideceğim ama. Benim ziyaretimden gerginlik çıkacaksa çıksın! Bir Wilders'ın kuyruğuna takılmışlar. Bu adam hepsinin boynuna taktı kementi istediği yere götürüyor. Avrupa hızla faşizme kayıyor. Kendi seçimleri öncesi Wilders'a oy kaybetmek istemiyorlar. Beni arayıp 'Seçim sonrası gel' denilseydi, kabul ederim. Sonra beni aradılar, söyledim. Denildi ki 'seçim sonrası için de garanti veremem'. Sen kimsin ya, bana garanti vereceksin!

Almanya'da Türk toplumu patlayacak hale gelmiş. Bunu onlara da söyledim.

Eğer Hollanda bugün benim uçuşumu iptal etmeye kalkarsa yaptırımları çok ağır olur.

CUMHURBAŞKANI ALMANYA'YA GİDECEK Mİ?

Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya konusunu henüz düşünüyor. Almanya'nın önerdiği yerler oldu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan canlı yayında flaş açıklamalar! ile ilgili etiketler Çavuşoğlu hakan çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.