Bakan Çavuşoğlu'ndan Arap ülkelerine sert tepki!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Golan Tepeleri ile ilgili kararına Avrupa Birliği'nden bile tepki gelmesine rağmen bazı Arap ülkelerinin gelişmeye sessiz kalmasına sert tepki gösterdi.

ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri kararı sonrasında tepkisiz kalan Arap ülkelerine seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "ABD Başkanı'nın, Suriye'nin Golan Tepeleri'ni işgalci İsrail'in toprakları olarak tanıdığını imzaladığı o belge karşısında, bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi kim gösterdi, Türkiye gösterdi. Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail'in korkusundan sesini çıkaramıyor." dedi...

"İLK TEPKİYİ TÜRKİYE GÖSTERDİ"
Dünyanın her yerindeki mazlumların da Türkiye'den beklentileri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin 1,8 milyar ümmetin sorumluluğunu taşıdığını vurguladı.

ABD'nin Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıma kararına değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı'nın, Suriye'nin Golan Tepeleri'ni, yani topraklarını işgalci İsrail'in toprakları olarak tanıdığını imzaladığı o belge karşısında, bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi kim gösterdi, Türkiye gösterdi. Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail'in korkusundan sesini çıkaramıyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacaklar? Kutsal davalarımıza bunlar sahip çıkabilir mi? Tüm Arap ülkelerini söylemiyorum, bazıları geliyor, sitem ediyor. Ürdün'ü, Katar'ı kastetmiyorum. Kastettiklerim, Kudüs'te İsrail işgali karşısında Amerika'ya karşı boyun eğen, ses çıkaramayan ve Kudüs'ün hamisi Ürdün'e, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a ve Filistin yönetimine 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın, biz Amerika'ya, İsrail'e karşı direnemiyoruz' diyen Arap ülkelerinedir benim sözüm. Bunu da söylemek hakkımızdır. Kimse sahip çıkmazsa bile, sesini çıkarmasa bile Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Devlet Bahçeli ve arkadaşları, Cumhur ittifakı olarak her zaman sesimizi çıkaracağız."

Bu açıdan Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu seçimin hayati derecede önem taşıdığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Arap ülkelerine sert tepki! ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Golan Tepeleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.