Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'nin OPEC+ kararına tepki: Bu kabadayılık doğru değil!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(ABD'nin OPEC+ grubu kararlarına tepkisi) Bir ülkenin kalkıp da Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mersin’de "AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuştu.

Azerbaycan-Ermenistan meselesi ile ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu "Azerbaycan ve Ermenistan arasında atılacak her olumlu adım bizim de ilişkilerimizi olumlu etkileyecektir. Doğu-Batı Orta Koridoru hayati önemde. Bu Avrupa'nın da işine yarayacak." ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN'IN AGİT GİRİŞİMİNE TEPKİ

Çavuşoğlu, Ermenistan'ın AGİT girişimine tepki göstererek "AGİT çözümsüzlüğünün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar AGİT’in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldu bittiler olmaz" dedi.

"BU KABADAYILIK DOĞRU DEĞİL"

ABD'nin OPEC grubu kararlarıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu "Bir ülkenin kalkıp da Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Mersin'de ilk reaktörünü aktive edeceğimiz Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ülkemizin Elektrik ihtiyacının %10’unun karşılayacak. Bir turizm şehri olan Mersin'le ilgili projeler için yerel yönetimlerle yaptığımız çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

 

DIŞ POLİTİKADA BÜYÜK ADIMLAR

"Türkiye son yıllarda, diğer birçok alanda olduğu gibi dış politikada da büyük atılımlar yaptı.

Doğru hamlelerle bir küresel güç haline geldik ve dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye'nin adı dünya siyaset sahnesinin en önemli aktörleri arasında sayılıyor.

255 adet yurt dışı misyonuyla dünyada bu konuda öncü olmaya devam ediyoruz.

 

TAHIL ANLAŞMASI

"Küresel siyaset sahnesinde bir yandan ülkemizin hak ve çıkarlarını korurken bir yandan da sürdürdüğümüz insani diplomasi hamleleriyle mazlumun yanında durmaya devam ediyoruz.

Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı süresince sürdürdüğümüz arabuluculuk rolümüz, İstanbul Tahıl Anlaşması konusundaki başarımız, Zaporijya ve esir takası konusunda üstlendiğimiz görevlerin tümünü başarıyla gerçekleştirdik. Aldığımız bu sorumluluk küresel istikrara katkı sağlıyor."

ASYA İŞ BİRLİKLERİ

"Asya yeniden yükselirken yaptığımız anlamlı ve önemli bir iş birliğimiz de var.

Küresel diplomasinin geleceğinin tartışıldığı Asya forumunda turizm, eğitim, sağlık gibi konuları masamızda tutuyoruz.

Küresel olarak Türkiye'nin izini dünyaya bırakıyoruz.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın hatta kültürel ortaklarımızın her zaman yanındayız."

"MUHALEFET, İYİ YAPTIKLARIMIZA İYİ DESİN Kİ..."

"21 yıl önce ortaya konulan millete hizmet aşkımız bugün yeni Türkiye'yi meydana getirdi. Her alanda dünyada rekabet edebilen bir ülke haline geldik.

Dış politikada her konuda Türkiye haksız diyen bir muhalefet var. Her yerde Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Ülkemizi başka ülkelere şikayet etmek onlardan medet ummak aşağılık kompleksidir.

Muhalefetin doğruya doğru diyebilmesi lazım. İyi yaptıklarımıza iyi deyin ki eleştirdiğinizde bir kıymeti olsun."

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'nin OPEC+ kararına tepki: Bu kabadayılık doğru değil! ile ilgili etiketler ABD Suudi Arabistan Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.