Bakan Çavuşoğlu'dan çok kritik YPG açıklaması! "Rakka'da DEAŞ'la savaşmak için..."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin Rakka'daki rolü konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ABD'den satın alınmak istenen silahlarla ilgili sorunun nasıl aşıldığını da açıkladı.

DEAŞ'la yapılan kirli anlaşma ile bir kez daha gündeme gelen YPG'nin bölgedeki rolü konusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan önemli açıklamalar geldi.

Çavuşoğlu, Suriye’deki son duruma yönelik olarak “YPG Rakka’da DEAŞ’le savaşmak için değil bölgeyi ele geçirmek için bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD’den tedarik edilmesi beklenen silahların teslimatında gecikme yaşandığını ve Türkiye’nin alternatif çözümler ürettiğini de belirtti.

Ayrıntılar geliyor...

Bakan Çavuşoğlu'dan çok kritik YPG açıklaması! "Rakka'da DEAŞ'la savaşmak için..." ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı YPG ABD silah DEAŞ rakka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.