Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan'a gideceğim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamasında 31 Mayıs Pazartesi gününde Yunanistan’ı ziyaret edeceğini açıkladı. Ziyaret kapsamında Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias arasında bir görüşmenin yapılacağı belirtildi.

Nisan ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Dendias, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenleyerek iki Bakanın samimi ve ılımlı başlayan konuşmaları Dendias'ın açıklamaları sonrası tartışmaya kadar dönüşmüştü.

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında, "Davet geldi 31 Mayıs'ta Yunanistan'a gideceğim" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Doğu Akdeniz'de her zaman hakça paylaşımdan yana olduklarını belirten Çavuşoğlu, diyalog sürecini ön koşulsuz olarak sürdürmek istediklerini söylemişti. Dendias ise Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini belirtmesinin yanı sıra, mülteci sorununun Türkiye tarafından kullanıldığını, Ayasofya ve Kariye'nin camiye dönüştürülmesinden bahsettiğini açıkladı. Çavuşoğlu ise canlı yayında Dendias'ın sözlerine tepki göstererek, "Basının önünde ülkemi ve milletimi ağır bir şekilde itham ederseniz benim cevap vermem gerekiyor, teşekkür ediyorum" demişti.

Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan'a gideceğim ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.