Bakan Çavuşoğlu tarladan kavun ve karpuz topladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta ve Güney Asya: Bölgesel İşbirliği, Sınamalar ve Fırsatlar temalı uluslararası konferans için Özbekistan'a gitti. Fergana vilayetindeki Altıarık ilçesindeki üzüm bağlarına ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, tarladan kavun ve karpuz topladı.

Taşkent'te 15-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek “Orta ve Güney Asya: Bölgesel İşbirliği, Sınamalar ve Fırsatlar” temalı uluslararası konferansa katılmak üzere Özbekistan’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaretlerine başladı. Fergana vilayetine giden Bakan Çavuşoğlu, Altıarık ilçesindeki üzüm bağlarını ziyaret etti ve tarladan kavun ve karpuz topladı.

Bakan Çavuşoğlu tarladan kavun ve karpuz topladı

Ziyaret kapsamında Bakan Çavuşoğlu'na ve Özbekistan Kültür Bakanı Ozodbek Nazarbekov'a eşlik eden Altıarık Belediye Başkanı Holmirza Niyazov, Altıarık'ın tarımcılık tarihi ve bu alanda uygulanmakta olan yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sırasında yerel üreticilerde ürünlerini sergiledi. Çavuşoğlu, tarladan topladığı kavun ve karpuzun tadına bakarken, “Özbek kavunu, şüphesiz dünyanın en tatlı kavunudur” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu tarladan kavun ve karpuz topladı ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Özbekistan kavun

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.