Bakan Çavuşoğlu: PKK'nın Irak'tan tamamen temizlenmesi için gerekli desteği vereceğiz

YPG/PKK'nın Kuzey Irak'ta peşmergeye yönelik saldırısını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''PKK oradaki Kürt kardeşlerimize de saldırmaya başladı. Diğer etnik gruplara saldırıyordu. Bu terör örgütünün Irak'tan tamamen temizlenmesi için gerekli desteği vereceğiz.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, "Bu (PKK) terör örgütünden Irak'ın tamamen temizlenmesi için Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" açıklamasında bulundu.

''PKK KÜRTLERİN DÜŞMANIDIR''

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İran’ın istikrarını istiyoruz. Suriye’nin aynı şekilde. Bu bölgelerdeki olumsuz gelişmelerin bizlere de negatif yansımaları var. Bölgenin istikrarı için Irak’la birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Irak’ın istikrar ve refahı hepimiz için önemli. Irak’ın her zaman toprak bütünlüğünü destekledik. Irak’tan tüm terör örgütlerinden temizlenmesini istiyoruz. Irak’ın bundan sonra DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadelesini destekleyeceğiz.

Son zamanlarda PKK terör örgütünün Kuzey Irak’ta peşmergeye saldırdığını görüyoruz.

PKK terör örgütü Kürtleri temsil etmiyor. PKK terör örgütü her şeyden önce Kürtlerin düşmanıdır. PKK kendine riayet etmeyen tüm Kürtlere saldırmaktadır. Terör örgütünün ülkeden tamamen temizlenmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.

IRAK-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Bağdat-Erbil-Türkiye olarak kimse dışlanmadan ticaretimizi artırmak için Irak’ı bir transit hat yapmak için kapıların açılması şart.

Pandemi döneminde başlatılan temassız ticaret, iki ülke arasındaki ticareti artırdı. 20 milyar dolarlık ticaret hedefimiz vardı, bugün 17 milyar doları bulduk.

Bugün kendi aramızda vize konusunu da değerlendirdik. 2019’da imzaladığımız anlaşmayla vizeleri kaldırmıştık. Daha sonra maalesef DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleri nedeniyle güvenlik sorunu oluştu. Güvenlik endişesi nedeniyle vize uygulamasını geri getirmek durumunda kaldık maalesef.

2019’daki anlaşmaya geri dönebilmek için ne yapmamız lazım? Güvenlik, istihbaratla ilgili arkadaşlarımızı bir araya getireceğiz. Bunları değerlendirip tekrar bunu değerlendirebiliriz."

Bakan Çavuşoğlu: PKK'nın Irak'tan tamamen temizlenmesi için gerekli desteği vereceğiz ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Irak Saldırı PKK YPG Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.