Bakan Çavuşoğlu Meclis Genel Kurulu'nu bilgilendirecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yarın Ukrayna oturumu düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu'na bilgilendirme yapacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yarın Ukrayna ile ilgili oturum düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Meclis Genel Kurulu'na bilgilendirme yapacak.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN "MONTRÖ" AÇIKLAMASI

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Rusya-Ukrayna savaşında gündeme gelen Montrö Boğazlar Şözleşmesi ve boğazlardan savaş gemisi geçişlerine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Savaş durumunda, Türkiye'nin savaşın tarafı olması halinde boğazlardaki yetki ve tasarrufun tamamen Türkiye'ye verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Türkiye savaşın tarafı değilse, savaşa taraf ülkelerin gemilerini boğazdan geçirmeme yetkisi var. Savaş gemisi Karadeniz'deki üssüne geri dönüyorsa geçiş engellenmiyor. Biz Montrö hükümlerini uyguluyoruz. Kıyıdaş olan, olmayan bütün ülkeleri boğazlardan savaş gemisi geçirmemesi konusunda uyardık. Montrö ne diyorsa bunu uyguladık, bundan sonra da uygulayacağız. Bugüne kadar boğazlardan herhangi bir geçiş ve geçiş talebi olmadı. Bugüne kadar Ruslar, ihtiyaç halinde Montrö'yü uygulayıp, uygulamayacağımızı soruyordu. Biz onlara da anlaşmayı harfiyen uygulayacağımızı söylüyorduk. Bu gemi savaş gemisiyse ve Karadeniz'deki savaşın tarafı olan ülkedeki üssüne geri dönüyorsa onu engellemiyor" demişti.

Bakan Çavuşoğlu Meclis Genel Kurulu'nu bilgilendirecek ile ilgili etiketler TBMM Ukrayna Meclis Mevlüt Çavuşoğlu Bakan Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.