Bakan Çavuşoğlu: Ayasofya ortak ev değil, cami

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonzalez Laya ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında İspanya Dışişleri Bakanı Laya'nın Ayasofya'dan 'ortak ev' olarak söz etmesine Bakan Çavuşoğlu müdahale etti ve "Ayasofya camidir, 1453'ten bu yana camidir. 86 yıl müze olarak kaldı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonzalez Laya ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, Selanik'teki bayrak yakma görüntülerine, "Yunanistan'ın tepkisini anlamak mümkün değil, bayrak indirme, Türk bayrağını yakma, böyle aciz davranışlar onlara yakışır. Biz Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, Yunanları denize döktükten sonra, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onların bayrağına saygı gösterdik." diyerek tepki gösterdi.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

''Ayasofya dünya kültür merkezi listesinde. UNESCO ile diyalog içerisindeyiz. Namaz sırasında ikonalar perdelenebilir. Namaz saatleri dışında açık olacak. Her farklı inanç sahibi gelip ziyaret edebilecek.

UNESCO ile irtibat halindeyiz. Namaz dışında ziyarete açık olacak. Yunanistan'ın tepkisini anlamak mümkün değil. Bu Türkiye'nin egemenlik meselesidir. Biz nasıl 1453'ten bu yana koruduysak yine koruyacağız. Bayrak yakma vs. böyle aciz davranışlar onlara yakışır. Onlar kendine yakışanı yapıyor. Bizim aldığımız karara herkesin saygı duyması gerekiyor.''

''ORTAK EV DEĞİL, CAMİ''

İspanya Dışişleri Bakanı Laya'nın Ayasofya'dan 'ortak ev' olarak söz etmesine ise Çavuşoğlu müdahale etti, kutsal mabed için "Ayasofya camidir, 1453'ten bu yana camidir. 86 yıl müze olarak kaldı" dedi.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

(Libya'daki durum) ''Şehir savaşına dönmemesi bizim sayemizde.

(AB'nin Libya'ya yönelik) İrini Operasyonu kesinlikle taraflı. Hafteri destekliyor, Libya Hükümeti'ni cezalandırıyor.''

Bakan Çavuşoğlu: Ayasofya ortak ev değil, cami

 

Bakan Çavuşoğlu: Ayasofya ortak ev değil, cami ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Ayasofya İspanya cami mevkidaş ortak ev
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.