Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif'le görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştü.

Söz konusu görüşme, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından Tahran ve Ankara arasında gerçekleşen en üst düzey temas.

Görüşmede, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ele alındı.

Türkiye, dün yaptığı resmi açıklamayla gerilimden endişe duyduğunu belirtmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif'le görüştü! ile ilgili etiketler İran Mevlüt Çavuşoğlu Bakan Çavuşoğlu cevad zarif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.