Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması: Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir seviye belirlenecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi. Bakan Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge konusu ile ilgili olarak "Ortak çalışma yürüteceğiz" müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'den Plan ve Bütçe Komisyonu'nda asgari ücret  ve 3600 ek gösterge ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"İŞÇİLERİMİZİ KORUYACAK, ASGARİ ÜCRET MESELESİNİ GÜNDEMDEN ÇIKARACAK BAZI RAHATLAMALAR SAĞLANACAK "

Bilgin, "Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile toplumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim.

Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi.

 

"3600 EK GÖSTERGE İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge ile ilgili sevindiren bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, "3600 ek göstergesinin bakanlık bünyesinde çalışmaları başladı. Kapsamını ve maliyetini şu anda çalışıyoruz. Yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz." dedi.

KADRO MÜJDESİ

Bakan Bilgin ayrıca, "(Sözleşmeli kamu personeli) İsteyen sözleşmelilerin kadro hakkına sahip olması konusunda çalışmamızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması: Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir seviye belirlenecek! ile ilgili etiketler asgari ücret TBMM Meclis İşçi enflasyon BAKAN BİLGİN
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.