Bakan Bilgin'den asgari ücrete yarıyıl zammı açıklaması: Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık!

Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? sorusuna Bakan Bilgin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" dedi.

Son dönemde asgari ücrete temmuz ayında ikinci kez zam yapılacağına yönelik iddialar gündemin en çok konuşulan konuları arasına girdi. 

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek hükümet, gerekse de AK Parti kanadından yapılan açıklamalar asgari ücrete yeni bir zam geleceğine yönelik beklentiyi güçlendirdi.

ERDOĞAN: VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEMEK BOYNUMUZUN BORCU

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur." demişti.

 

ÖMER ÇELİK: OLGUNLAŞTIĞI ZAMAN AÇIKLANACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise emekli ikramiyeleri ve asgari ücrette ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak." şeklinde yanıt verdi.

 

BAKAN BİLGİN: TARTIŞMAYI ANLAMLI BULMUYORUM, ÇOK ÖNEMLİ ARTIŞ YAPTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kanadından gelen açıklamalar, ikinci zam beklentisini güçlendirmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den kafaları karıştıran sözler geldi. Konu hakkında konuşan Bakan Bilgin, "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" ifadelerini kullandı.

 

HÜKÜMET KANADINDAN NET BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bakan'ın bu çıkışı konu hakkında beklentiyi düşürürken, akıllara "İkinci kez zam yapılmayacak mı?" sorusunu getirdi. Asgari ücret zammıyla ilgili önümüzdeki günlerde hükümet kanadından daha net bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Bakan Bilgin'den asgari ücrete yarıyıl zammı açıklaması: Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık! ile ilgili etiketler zam asgari ücret BAKAN BİLGİN Bakan bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.