Bakan Bilgin'den 90 bin işçiye kadro müjdesi: Kapsam dışı kalan taşeron işçilerle ilgili çalışma tamam!

Bakan Bilgin, "Kapsam dışı kalan 90 bin civarındaki personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma tamam. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'da HAK-İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti.

Bakan Bilgin ziyaret sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"EYT'DE ÇÖZÜM AŞAMASINDAYIZ"

Bilgin "EYT'de son durum ne?" sorusuna "Çözüm aşamasına geldik. Tamamlandığında kamuoyuyla paylaşacağız" cevabını verdi.

Bilgin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında. Aynı zamanda özellikle savaşın eklendiği bir tabloda Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı. Türkiye'yi BM'de merkezi konuma taşıyan, yıldız haline getiren mesele Türkiye'nin oynadığı roldür. Türkiye, Avrupa'nın açlık sorununu çözen tahıl koridorunun açılmasını sağlamıştır. Bu insanlık için önemli bir kazanımdır."

 

"VERGİYLE İLGİLİ SORUNU DÜZELTMEK İSTİYORUZ"

Bakan Bilgin, vergi dilimlerindeki artışla ilgili, "Vergiyle ilgili bir sorun var. Maaşlarda vergi dilimi oynaklığının düzenlenmesi için Hazine Bakanlığı ile görüştük. Vergi dilimlerindeki artışın ücretlerin yukarıya çekilmesini anlamsız hale getiren şeklini düzeltmek istiyoruz" dedi.

KAMUDAKİ SÖZLEŞMELİLERE KADRO MÜJDESİ

Bilgin, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi meselesi Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık, Cumhurbaşkanımızla nihai değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Kapsam dışı kalan 90 bin civarındaki personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma tamam. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim."

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ NE KADAR OLACAK?

Bilgin, "Asgari ücrette artış ne olacak?" sorusuna da "Aralık ayında çıkan tabloya göre bir değerlendirme yapacağız" yanıtını verdi.

 

Bakan Bilgin'den 90 bin işçiye kadro müjdesi: Kapsam dışı kalan taşeron işçilerle ilgili çalışma tamam! ile ilgili etiketler kadro taşeron sözleşmeli Bakan vedat bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.