Bakan Albayrak'tan nükleer santral açıklaması...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu'nun ardından yapılması planlanan yeni nükleer santral ile ilgili kritik açıkalamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı.

Bakan Berat Albayrak şu ifadeleri kullandı;

ÖNEMLİ BOR MERKEZLERİ İNŞA EDECEĞİZ

"Borda önümüzdeki süreçte organize sanayi bölgelerinin dışında önemli merkezler inşa edeceğiz. Yerini belirledik ancak şu anda açıklamıyorum. Büyük merkezle beraber sanayi ile işbirliği yapılacak. Dünyadaki en gelişmiş örneği alacağız nükleerde de. İkisi de komşu olacak borla nükleer."

BÜYÜK İHTİMAL TRAKYA BÖLGESİ OLACAK

''2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek. 3.'nün yeri aşağı yukarı belli; büyük ihtimal Trakya Bölgesi olacak. Nedeni de bu bölgenin çok fazla kullanımı var enerjide. Ancak bu bölgede üretim fazla yok. Hem kaynağında üreteceğiz, hem arz talep dengesi nedeniyle. 2018 yılında büyük bir ihtimalle detaylarını açıklayacağız.''

Bakan Albayrak'tan nükleer santral açıklaması... ile ilgili etiketler berat albayarak akkuyu yeni santral trakya bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.