Bakan Albayrak müjdeyi verdi! Konut kredisinde faiz indirimi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kamu bankaları sıfır konutta faizi 0.79'a indiriyor" dedi.

Şırnak'ta iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, önemli açıklamalarda bulundu.

Albayrak, kamu bankalarının sıfır konutlarda faizi 1 Ocak itibariyle yüzde 0,79'a indireceğini duyurdu.

Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

2020'DE ENFLASYON DAHA DA DÜŞECEK

 "Kamu bankaları sıfır konutlarda 1 Ocak itibarıyla faizleri yüzde 0,99'dan yüzde 0,79'a indirecek. Enflasyon hedefimiz yüzde 8,5 ama bunun da altına ineceğiz. Operasyonlara izin vermedik, zor günler geride kaldı. Enflasyonda yılı yüzde 11'lerle kapatma noktasına geldik. 6 yıl önceki faiz rakamlarına döndük. 2020'de enflasyon daha da düşecek."

 

500 BİN LİRA KREDİDE 101 BİN LİRA CEPTE KALIYOR

 Kredi faizlerinin düşmesi tüketicinin cebine yansıyacak. Örnek bir hesaplamaya gidersek 120 ay vadeli 500 bin lira için yüzde 0.99 faizli kredide toplam geri ödeme 940 bin lira oluyor. Kredinin yüzde 0.79'a inmesiyle birlikte toplam geri ödeme 839 bine iniyor. Böylelikle tüketicinin cebinden 101 bin lira daha az para çıkmış oluyor.

 

 
İlgili Haberler
Bakan Albayrak müjdeyi verdi! Konut kredisinde faiz indirimi ile ilgili etiketler Berat Albayrak faiz Hazine ve Maliye Bakanı kredi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.