"Haziran ayı itibariyle 17 yıllık AK Parti döneminde ilk defa cari fazla verilecek!"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Bakan Albayrak konuşmasında, "Haziran ayı itibariyle 17 yıllık AK Parti döneminde ilk defa cari fazla verilecek." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

"GEREKLİ ADIMLARI KARARLILIKLA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Bugüne kadar olduğu gibi ekonomide bundan sonra da gerekli adımları atmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye her gün birilerinin söylediği gibi sorunların büyütülerek gündem oluşturacağı bir ülke değil, Türkiye tüm sıkıntıları aşacak büyük ve güçlü bir ülke. Önceliklerimizi cari açık ve yüksek enflasyon sorunlarının çözümüne verdik. İkinci yarıda toparlanma sürecinin hızlı başladığını söyleyebiliriz. Ekonomik göstergeler iyileşme eğiliminde.

"Haziran ayı itibariyle 17 yıllık AK Parti döneminde ilk defa cari fazla verilecek!"

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ENFLASYON TEK HANELERE DÜŞECEK"

CDS'ler 120 puana yakın düştü. 2 yıl vadeli tahvil faizlerimizde 350 baz puan iyileşme oldu. Makroekonomik göstergelerimizde somut gelişmeleri görüyoruz. Enflasyonda yıllık hedeflediğimiz rakamın altını gördük. Hatta enflasyonun yeni sisteme geçtiğimiz temmuz ayının da altına taşıdık. Bunda aldığımız tedbir ve gıda fiyatlarının etkisi var. Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da düşeceğini yılın ikinci yarısında tek hanelere düşeceğini söyleyebiliriz. Enflasyonla mücadelemizi ileriye taşımak ve ekonomik büyümeyi güçlendirmek amacıyla tarımsal üretimi destekliyoruz.

"İLK DEFA..."

Dengelenme sürecinin kazanımlarını cari açıkta da gözlemliyoruz.  Haziran ayı itibariyle 17 yıllık AK Parti döneminde ilk defa cari fazla verilecek.Yapısal dönüşüm adımları başta olmak üzere, Türkiye ekonomisinin karşılaştığı sorunlara çözüm üreten tedbirleri hayata geçirmeye başladık. 

"Haziran ayı itibariyle 17 yıllık AK Parti döneminde ilk defa cari fazla verilecek!" ile ilgili etiketler AK Parti Türkiye Berat Albayrak enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.