Bakan Albayrak: En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek

AK Parti milletvekillerine ekonomideki gelişmeleri anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki güçlü toparlanma eğiliminin ekim ayında da sürdüğünü ifade etti. Albayrak, milletvekillerinin döviz kurundaki yükselişe ilişkin sorularına ise, "En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek" yanıtını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bakanlık binasında AK Parti'li milletvekilleri ile bir araya geldi. Albayrak, pandemi sürecindeki ekonomik gelişmeleri anlattığı toplantıda, Türkiye'nin iyi bir mücadele verdiğini ve sıkıntıların aşıldığını söyledi.

Sanayi üretiminin salgın öncesi seviyesinin de üzerinde yükseldiğini anlatan Albayrak, Mayıs-Temmuz döneminde 1 milyon istihdam oluşturulduğunu kaydetti.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ TÜRKİYE

Bakan Albayrak, 2020 Ocak-Eylül döneminde 25,9 milyon ton üretim ile Türkiye'nin, Almanya'yı geride bıraktığını, dünyanın en büyük ham çelik üreticileri arasında 7’nci sıraya yükseldiğini ve Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna ulaştığını anlattı.

Albayrak, milletvekillerinin döviz kurundaki yükselişe ilişkin sorularına ise, "Bütün dünyada böyle. Bu süreçte inişler çıkışlar olabilir. En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek" yanıtını verdi.

Bakan Albayrak: En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek ile ilgili etiketler AK Parti Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanı döviz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.