Bakan Akar'dan Sincar açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK'nın Irak'ın Sincar kentindeki işgaliyle ilgili "Sincar ve Mahmur’daki terör unsurlarının bir an önce etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki heyet ile 23. Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezi'nde, sınır hattında ve ötesinde görev yapan birlik komutanlarıyla video konferans yöntemiyle toplantı yaptı.

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) vazifesinin, sınırlarının güvenliğini sağlamak, en son teröristi etkisiz hale getirerek asil milletini terör belasından kurtarmak olduğunu vurguladı.

"TSK ÖVÜNÜLECEK BAŞARILAR ELDE EDİYOR"

Gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde faaliyetlerin devam ettiğini belirten Akar, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Kışın zorlu hava ve arazi şartlarında birçok olumsuzluğa rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları övünülecek şekilde kendilerine verilen görevi büyük bir başarıyla yerine getirdiler." dedi.

Bakan Akar'dan Sincar açıklaması

Alınan önlemlerle teröristlerin sınır geçişlerinin azaldığını vurgulayan Akar, bunun sınır güvenliği ile milletin rahat ve huzuruna olumlu etkilerinin olduğunu aktardı.

"ASKERLERİMİZİN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE"

"İleriden savunma"nın önemine değinen Akar, şunları söyledi:

"Bütün istihbarat raporları şunu gösteriyor, teröristler Mehmetçik'in nefesini daima enselerinde hissediyorlar. Mehmetçik'in nefesi teröristlerin ensesinde. Bu sonuna kadar devam edecek. Taarruzi bir anlayış ve artan bir şiddetle operasyonlarımız devam edecek. Ne zamana kadar? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar. Böylece uzun yıllardan beri devam eden terör belasından asil milletimizi kurtaracak ve güvenliği sağlayacağız. Bu güvenlik sadece bizim için değil, aynı zamanda dost ve kardeşimiz Irak’ın da güvenliğine çok önemli katkılar sağlayacak, bölgeye huzur ve güvenliğin süratle gelmesi de böylece mümkün olacak."

Bakan Akar'dan Sincar açıklaması ile ilgili etiketler Hulusi Akar Irak PKK sincar işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.