Bakan Akar'dan kritik S-400 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400’lerin tedariki ile ilgili yaptığı açıklamada “İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak" ifadelerini kullandı.

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) emekliliğe sevk edilen 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ın yerine atanan Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın görevi devralacağı törene katılmak üzere Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile birlikte Erzincan´a geldi.

Askeri uçakla gelen Bakan Akar ve komutanları, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Belediye Başkanı Bekir Aksun karşıladı. Heyet daha sonra 3'üncü Ordu Komutanlığı´na geçti. Bakan Akar, devir teslim töreni sonrası Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Muş'a geçecek.

S-400 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 tedarikiyle ilgili açıklama yaptı. Akar, "İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak" dedi.

GÜVENLİ BÖLGE İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili de açıklama yapan Akar, "Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

GENERALLERİN İSTİFA EDECEĞİ İDDİASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 generalin istifa ettiği iddiaları üzerine "2 isim dilekçe verdi, emeklilik doğal bir haktır" dedi.

Bakan Akar'dan kritik S-400 açıklaması ile ilgili etiketler Rusya Hulusi Akar S-400
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.